KERÉK ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ÉS A VASAS ÓBUDA KÖZÖS RÖPLABDA SPORTÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

 2019 júniusában megköttetett az a megállapodás a Kerék iskola és a Vasas Óbuda röplabdacsapata között, amelynek lényege, hogy az egyesületben sportoló diákok a napközbeni testnevelésórákon sportági edzésen vegyenek részt, elősegítve ezzel a tanulmányi eredményeik és karrierjük egyidejű támogatását. A koncepció reklámarca Juhár Dalma, aki a Kerékben érettségizett, a Vasas felnőttcsapatának meghatározó tagjaként pedig magyar bajnoki címet, kupagyőzelmet is szerzett, illetve szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, valamint a válogatott keretébe is meghívót kapott.

Az iskola testnevelőtanárai közül Karácsonyi Júlia és Gintner Domonkos a Vasas edzői is, előbbi az egyesület kerületi koordinátoraként a tehetséges sportolók felkutatásában és szervezésében is részt vesz, utóbbi pedig a nagyobb korosztályokat felügyeli. Eredményességük már a megállapodás megszületése előtt is nyilvánvaló volt, s reméljük a közös koncepción való továbbhaladás ezt még jobban megerősíti, fejleszti. A Vasas Óbuda kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szakági edzésekhez szükséges felszerelések és sporteszközök rendelkezésre álljanak az iskolában, komoly segítséget nyújtva ezzel az iskolának. A humán és technikai háttér így biztosítva van, a diákolimpiákon mutatott teljesítmény pedig a szépreményű jövőt sejteti. Az iskola a röplabdázók kiemelt kezelésével is támogatja sportoló karrierjük kiteljesedését.

A programot előkészítő fázisban az iskola óvodástorna keretében labdás képességfejlesztő foglalkoztató órákra várja a körzetébe tartozó leendő kisiskolásokat.

Alsó tagozatban sport specializációs osztály indult, Karácsonyi Júlia vezetésével pedig tanórákon kívül röplabdaedzésen vesznek részt, indulnak a kerületi diákolimpiákon, illetve az egyesület háziversenyein. A korosztályos tanulók 9. évfolyamban olyan osztályba kerülhetnek, ahol teljes körű gimnáziumi képzést kapnak, és a negyedik év végén érettségit tesznek, miközben biztosított számukra a röplabda sportágban való sikeres szereplés lehetősége.

Fontosnak tartjuk, hogy a sportoló diákok osztályközösségük teljes körű tagjaiként mind a Kerékben, mind a Vasasban otthon érezzék magukat.

Röplabdaedzés

23146258_10210266172397226_1095085263_n

Lány röplabda edzés

A gyerekek megtanulják a  röplabda alapjait, hogy a későbbiekben a VASAS SC anyaegyesületnél folytathassák tovább a sportkarrierjüket.

Alsó tagozat:
Szerda: 14:30-15:30
Csütörtök: 15:30-16:30
Tagdíj: 5000 Forint
Edző: Karácsonyi Júlia
Elérhetőségei: 0630-969-1762 ; kjulcsi876@gmail.com

Felső tagozat:
Hétfő: 15:30-16:30
Szerda: 15:30-16:30
Tagdíj: 5000 Forint
Edző: Karácsonyi Júlia
Elérhetőségei: 0630-969-1762 ; kjulcsi876@gmail.com